Puppy-privé pakket

Groepstraining of privéles zijn beide mogelijk bij de Honden Instructieschool. Vindt u het prettiger om 1 op 1 te trainen met uw pup dan kunt u kiezen voor het puppy-privé pakket. De lessen zijn maatwerk en kunnen aangepast worden aan uw specifieke wensen zodat jullie een goede start maken. De lessen worden op afspraak ingepland.  

Puppycursus (basis gehoorzaamheid I)

Jong geleerd is oud gedaan en op een positieve manier leert de pup al meerdere gehoorzaamheidsoefeningen. De samenwerking tussen baas en hond staat in deze cursus centraal. Doordat baas en hond elkaar goed leren te begrijpen, wordt er een mooie basis gelegd voor de gehoorzaamheid in de toekomst.

Pubercursus (basis gehoorzaamheid II)

In de pubercursus wordt verder gegaan met de aangeleerde oefeningen uit de puppycursus. We gaan “de puntjes op de i” zetten en daarnaast nieuwe oefeningen aanleren. Door op een positieve manier samen te werken met de baas met leuke, nieuwe uitdagingen, wordt de band tussen baas en hond verder versterkt.

Gehoorzaamheid vervolg I

Veel baasjes en honden hebben veel plezier om samen te trainen en dan is deze cursus de aangewezen weg om de gehoorzaamheid verder te optimaliseren. Veel gevarieerde oefeningen, waardoor het voor baas en hond nooit saai wordt!

Gehoorzaamheid vervolg II

Voor de baasjes die het een uitdaging vinden om nog verder in de gehoorzaamheid te gaan, is deze cursus zeer geschikt! Het perfectioneren van werken op afstand, dirigeren van de hond en samenwerking zijn de speerpunten van deze cursus.

Combi Gehoorzaamheid

Gehoorzaamheid is de basis in deze cursus, maar deze oefeningen worden verwerkt in uitdagende oefeningen, parcourtjes met een kwinkslag naar diverse takken van sport. Voor iedereen die lekker met zijn of haar hond bezig wil blijven!

Combi sport en spel

In deze cursus maak je kennis met diverse takken van sport: hoopers, treibbal, dogdance, clickertraining, speuren, zoeken, balanstraining en behendigheid. Een gevarieerde, actieve en leuke cursus! Voor iedereen die lekker met zijn of haar hond bezig wil zijn, maar ook voor baasjes die willen proberen welke tak van sport goed bij hun zelf en de hond past.

Body & Mind

Concentratie, balans, zelfvertrouwen, uitdagingen en samenwerking met de baas…dat zijn de basisprincipes van deze nieuwe en uitdagende cursus. Balanstraining, concentratie-oefeningen en parcourtjes staan garant voor ontspannen uitdagingen voor baas en hond!

Canine Freestyle (Dog Dance)

Gehoorzaamheid met een twist! “Freestyle” kent een grote verscheidenheid aan oefeningen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het een hond leren: van slalom door de benen, lopen op achterpoten tot springen over het lichaam van de handler. Veiligheid en individuele mogelijkheden van de hond staan altijd voorop. Geschikt voor alle rassen en op ieder niveau!

Treibball

Treibbal is meer dan een beetje ballen. Bij Treibball draait alles om plezier, samenwerking en balbeheersing, en dat op afstand. Naast de officiële Treibball-oefeningen, wordt in de cursus ook aan de slag gegaan met verschillende fun-en-spelvarianten.

Hoopers

Bij Hoopers legt de hond een parcours af door de hoops, door tunnels om langs tonnen. De handler stuurt de hond vanaf een vaste positie aan, dus de hond leert zelfstandig het parcours af te leggen. Hoopers is een sport die wel geestelijke inspanning vraagt, maar geen fysieke overbelasting. Er komen geen sprongen in het parcours voor en dat terwijl het wel een heel actieve sport is. Hoopers is hiermee geschikt voor alle honden die het leuk vinden om met de baas te werken, ongeacht ras of leeftijd.

Speuren

Al direct vanaf de geboorte is de neus het belangrijkste zintuig van de hond. Je kunt je hond als baas dan ook geen groter plezier doen dan hem zijn neus te laten gebruiken. Tijdens deze cursus wordt op een ontspannen manier geleerd hoe je een spoor kunt uitlopen en hoe je in het speuren kunt samenwerken met de hond.