Puppycursus

Jong geleerd is oud gedaan en op een positieve manier leert de pup al meerdere gehoorzaamheidsoefeningen. De samenwerking tussen baas en hond staat in deze cursus centraal. Doordat baas en hond elkaar goed leren te begrijpen, wordt er een mooie basis gelegd voor de gehoorzaamheid in de toekomst.

Puppycursus Privé

Een puppycursus is de beste start van een goed hondenleven, dat kan ook  met privéles. Online lesprogramma en 3 (praktijk) contactmomenten om een mooie start te maken met je nieuwe huisgenoot! 

Gehoorzaamheid I (voorheen pubercursus)

In de pubercursus wordt verder gegaan met de aangeleerde oefeningen uit de puppycursus. We gaan “de puntjes op de i” zetten en daarnaast nieuwe oefeningen aanleren. Door op een positieve manier samen te werken met de baas met leuke, nieuwe uitdagingen, wordt de band tussen baas en hond verder versterkt.

Gehoorzaamheid II (voorheen gehoorzaamheid Level 1)

Veel baasjes en honden hebben veel plezier om samen te trainen en dan is deze cursus de aangewezen weg om de gehoorzaamheid verder te optimaliseren. Veel gevarieerde oefeningen, waardoor het voor baas en hond nooit saai wordt!

Gehoorzaamheid III (voorheen gehoorzaamheid Level 2)

Voor de baasjes die het een uitdaging vinden om nog verder in de gehoorzaamheid te gaan, is deze cursus zeer geschikt! Het perfectioneren van werken op afstand, dirigeren van de hond en samenwerking zijn de speerpunten van deze cursus.

Combi sport en spel

In deze cursus maak je kennis met diverse takken van sport: hoopers, treibbal, dogdance, clickertraining, speuren, zoeken, balanstraining en behendigheid. Een gevarieerde, actieve en leuke cursus! Voor iedereen die lekker met zijn of haar hond bezig wil zijn, maar ook voor baasjes die willen proberen welke tak van sport goed bij hun zelf en de hond past.

Body & Mind

Concentratie, balans, zelfvertrouwen, uitdagingen en samenwerking met de baas…dat zijn de basisprincipes van deze nieuwe en uitdagende cursus. Balanstraining, concentratie-oefeningen en parcourtjes staan garant voor ontspannen uitdagingen voor baas en hond!

Canine Freestyle (Dog Dance)

Gehoorzaamheid met een twist! “Freestyle” kent een grote verscheidenheid aan oefeningen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het een hond leren: van slalom door de benen, lopen op achterpoten tot springen over het lichaam van de handler. Veiligheid en individuele mogelijkheden van de hond staan altijd voorop. Geschikt voor alle rassen en op ieder niveau!

Treibball

Treibbal is meer dan een beetje ballen. Bij Treibball draait alles om plezier, samenwerking en balbeheersing, en dat op afstand. Naast de officiële Treibball-oefeningen, wordt in de cursus ook aan de slag gegaan met verschillende fun-en-spelvarianten.

Speuren

Al direct vanaf de geboorte is de neus het belangrijkste zintuig van de hond. Je kunt je hond als baas dan ook geen groter plezier doen dan hem zijn neus te laten gebruiken. Tijdens deze cursus wordt op een ontspannen manier geleerd hoe je een spoor kunt uitlopen en hoe je in het speuren kunt samenwerken met de hond.