Lezingenserie met super interessante onderwerpen!
Nala

Lezingenserie met super interessante onderwerpen!

***Lezingenserie!***

Over de hond en zijn gedrag valt zoveel te vertellen. De hond maakt tegenwoordig, veel meer dan vroeger, deel uit van het gezin. Des te belangrijker is het om je trouwe viervoeter echt goed te leren begrijpen. Elkaar begrijpen zorgt immers voor wederzijds begrip en vertrouwen en kan de onderlinge band enorm doen versterken.

Als gedragstherapeut bij honden is het mijn passie om over hondengedrag uit te weiden. Ik heb ervoor gekozen om 3 belangrijke onderwerpen uit te werken en op thema-avonden in een lezingenserie extra te belichten.

Op dinsdag 12 maart trappen we af met de lezing Stress en spanning bij honden. Dat stress en spanning ook bij honden voorkomt, is inmiddels redelijk bekend. Maar hoe werkt dat proces eigenlijk? Waarom is het zo lastig om je hond dan te bereiken? Hoe kun je de signalen (vroegtijdig) herkennen en, heel belangrijk, hoe kun je erop inspringen? Net als bij mensen, verlaagt een teveel aan stress de kwaliteit van leven bij een hond. Je krijgt handvatten en inzichten wat jouw rol kan zijn en hoe je het leven van en met je hond nog fijner kunt maken.

Op dinsdag 26 maart volgt de lezing: Castreren, de afwegingen fysiek en mentaal. Daar waar het nog niet zolang geleden de normaalste zaak van de wereld was om je hond (jong) te laten castreren of steriliseren, is men daar door onderzoek en ervaringen de laatste jaren van terug gekomen. Het ‘roeren’ in de hormoonhuishouding heeft gevolgen en er wordt steeds meer over bekend. Niet alleen lichamelijk zijn er gevolgen te zien, ook gedragsmatig doet het iets met een hond. In deze lezing komen de meest recente inzichten met betrekking tot castratie aan bod. Welke afwegingen maak je? Waarom wel? Of waarom juist niet? Met volop ruimte voor vragen en discussie.

Op dinsdag 16 april volgt de laatste, maar zeker niet de minste uit de serie lezingen: Agressie, wat nu? In deze lezing achtergronden over de verschillende vormen van agressie, het ontstaan en de motivatie van de hond. Maar vooral ook: wat kun je er als baas mee? Hoe kun je je hond helpen? Een prachtige aansluiting op de lezing Stress en spanning bij honden, maar ook los te volgen!

Data:

  • Dinsdag 12 maart: Stress en spanning bij honden
  • Dinsdag 26 maart: Castreren, de afwegingen fysiek en mentaal
  • Dinsdag 16 april: Agressie, wat nu?

Tijd:19.00 uur (tot uiterlijk 21.30 uur)

Locatie:Praktijk Dogs in Shape, Heemskerk

Kosten:€ 27,50 per lezing. Bij aanmelding voor de 3 lezingen tegelijkertijd ontvang je korting en betaal je € 75,-!

Aanmelden of meer informatie: info@hondeninstructieschool.nlof info@dogsinshape.nlof telefonisch via 06-21685959