Cursusaanbod & Agenda

Gehoorzaamheid

Puppycursus

Maandag 09.00 uur start: 5 juni
Woensdag 10.00 uur start: 21 juni
Vrijdag 15.00 uur start: 30 juni
Zondag 09.00 uur start: 2 juli
Zaterdag 10.00 uur start: 15 juli
Zondag 09.00 uur start: 16 juli
Zondag 11.00 uur start: 6 augustus
Vrijdag 15.00 uur start: 11 augustus
Zondag 11.00 uur start: 20 augustus
Zaterdag 11.00 uur start: 26 augustus
Zondag 09.00 uur start: 3 september
Zondag 11.00 uur start: 17 september
Woensdag 10.00 uur start: 20 september

Onze puppycursus bestaat uit een heel groot praktisch gedeelte. Tijdens de praktijklessen komen alle oefeningen aan de orde. En daarnaast heb je gedurende 4 maanden toegang tot ons super uitgebreide online-programma.  In woord en beeld (met heel veel beeldmateriaal) word je begeleid in het trainen van je hond. Je kunt op deze manier niet alleen de oefeningen en uitbreidingen hiervan uit de praktijklessen extra oefenen, je krijgt daarnaast heel veel extra oefeningen zoals zoekspelletjes en andere samenwerkingsoefeningen.

Ook krijg je volop adviezen voor dagelijkse zaken waar je met een pup tegenaan kunt lopen: bijtgedrag, zindelijkheidstraining, benchtraining en ga zo maar door.

Zowel tijdens de praktijklessen, maar ook tussen lessen door kun je uiteraard bij je instructeur terecht.  Deze cursus is geschikt voor pups tot de leeftijd van ongeveer 5 maanden (oudere honden eventueel in overleg met de instructeur). Lees hier meer over de cursus.

 

Basis Gehoorzaamheid

Woensdag 11.00 uur start: 21 juni
Vrijdag 14.00 uur start: 21 juli

Deze cursus is speciaal voor geadopteerde honden (zowel uit het asiel als uit het buitenland) en voor jonge honden die nog geen puppycursus bij ons hebben gevolgd of als opfriscursus. In deze cursus wordt een goede basis gelegd op het gebied van gehoorzaamheid en samenwerking.
Een goede basis is heel belangrijk. En juist bij honden die de echte puppyleeftijd zijn ontgroeid, is het belangrijk om een goede start te maken met de training. Vanuit een goede band en wederzijds vertrouwen worden vele basis gehoorzaamheidsoefeningen getraind. Denk hierbij aan wandelen zonder trekken, zit, af, staan, samenwerking, beheersoefeningen enzovoorts.  Lees hier meer over de cursus.

 

Gehoorzaamheid I

Vrijdag 14.00 uur start: 2 juni
Zondag 10.00 uur start: 2 juli
Woensdag 09.00 uur start: 5 juli
Vrijdag 13.00 uur start: 14 juli

Samenwerking, gehoorzaamheid, plezier en intensieve begeleiding bij de opvoeding en het gedrag van je hond. Praktijklessen in kleine groepjes en thuis op je gemak alle oefeningen in woord en beeld herhalen via de online ondersteuning. In de Gehoorzaamheid I wordt verder gegaan met de aangeleerde oefeningen uit de puppycursus. We gaan “de puntjes op de i” zetten en daarnaast nieuwe oefeningen aanleren. Door op een positieve manier samen te werken met de baas met leuke, nieuwe uitdagingen, wordt de band tussen baas en hond verder versterkt. Lees hier meer over de cursus.

 

Gehoorzaamheid II

Zondag 10.00 uur start: 16 juli
Vrijdag 13.00 uur start 25 augustus
Zondag 10.00 uur start: 3 september 

Samenwerking, gehoorzaamheid, plezier en intensieve begeleiding bij de opvoeding en het gedrag van je hond. Praktijklessen in kleine groepjes. Veel baasjes en honden hebben plezier om samen te trainen en dan is deze cursus de aangewezen weg om de gehoorzaamheid verder te optimaliseren. Veel gevarieerde oefeningen, waardoor het voor baas en hond nooit saai wordt! Lees hier meer over de cursus.

 

 

HIS VIP

Speciaal voor cursisten die lekker willen blijven trainen of het trainen weer op willen pakken, maar niet elke week kunnen, hebben we de HIS VIP 10-rittenkaart. Op woensdagochtend om 11.00 uur traint de HIS VIP groep. Je krijgt 10 codes die een half jaar geldig zijn, deze kun je gebruiken om trainingsmomenten te boeken als het jou uitkomt. Naast de trainingen kun je de codes ook gebruiken voor leuke workshops en lezingen en als HIS VIP krijg je altijd als eerste de kans om hiervoor in te schrijven. Deze trainingen zijn toegangkelijk voor cursisten die bij ons de Gehoorzaamheid II hebben afgerond. Stuur ons een mailtje om in te kunnen loggen op de speciale HIS VIP pagina. 

 

Lezingen

Wat vertelt mijn hond

 

‘Wat vertelt mijn hond?’ is een interactieve theorie-avond, met veel, heel veel beeldmateriaal. Onder andere van je eigen hond. Tijdens deze avond leer je van alles over hondentaal en hondengedrag.
Avonden zouden we kunnen vertellen over hondengedrag en hondentaal. Maar deze avond is niet alleen aanhoren. Aan de hand van beeldmateriaal gaan we bespreken wat honden ons vertellen. Het beeldmateriaal bestaat uit foto’s en filmpjes. En iedere deelnemer mag beeldmateriaal aanleveren om te bespreken. Je hebt dus zelf in de hand wat je graag besproken wilt hebben.
Deze avond is zonder honden en wordt gegeven in de praktijk van Dogs in Shape. De praktijk van Dogs in Shape is aan de Ambachtsring te Heemskerk. De ingang van de praktijk is schuin tegenover nummer 34-36, zwart hek met oranje bord. De avond begint om 19.00 en duurt tot 20.30 (met maximale uitloop tot 21.00 uur). Vanaf 18.45 staat koffie en thee klaar!
Wedden dat je na deze avond je hond veel meer ‘ziet vertellen’!

 

Overprikkeling, wat is het en wat kun je er aan doen?”

 

Overprikkeling is één van de meest gehoorde woorden van de afgelopen jaren bij het opvoeden van honden. Maar hoe herken je overprikkeling? Wat is het en wat kun je eraan doen? Heb je een hond die snel overprikkeld raakt? Of wil je meer informatie over dit actuele onderwerp? Meld je dan snel aan voor de theorieavond!
Deze avond is zonder honden en wordt gegeven in de praktijk van Dogs in Shape. De praktijk van Dogs in Shape is aan de Ambachtsring te Heemskerk. De ingang van de praktijk is schuin tegenover nummer 34-36, zwart hek met oranje bord. De avond begint om 19.00 en duurt tot 20.30 (met maximale uitloop tot 21.00 uur). Vanaf 18.45 staat koffie en thee klaar!

 

Sport en Fun

Workshops

Tijdens de zomervakantie hebben we super leuke en actieve worskshops. Klik hier en schrijf je snel in!

Balans & Coördinatie 15 juli
Verkeersplein 23 juli
Canine Freestyle 30 juli
Neuswerk 6 augustus
Treibball 13 augustus
Hoopers 19 augustus

Combicursus

Zondag 12.15 uur start: 3 september 

De combicursussen bestaan uit 6 wekelijkse lessen van 45 minuten met elk een eigen thema. Gemiste groepslessen kunnen niet individueel ingehaald worden. Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden.

Les 1 Ossie: Hoopers
Les 2 Gwindi: Balans
Les 3 Coco: Canine Freestyle (Dogdance)
Les 4 Diwa: Detectie
Les 5 Macy: Speuren
Les 6 James: Parcours

 

 

Hoopers

Hoopers of hooperen is het sturen van je hond over een parcours dat bestaat uit o.a. hoops, tunnels en tonnen. Zelf sta je op 1 plek, het is dus de kunst om op afstand te leren aansturen. Deze sport is geschikt voor verschillende leeftijden. In de basiscursus gaan we een begin maken met de commando’s, kennismaken met de materialen en een begin maken met het trainen op afstand.

Deze cursus bestaat uit 4 wekelijkse lessen van 45 minuten. Gemiste groepslessen kunnen niet individueel ingehaald worden. Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden.

Hersenwerk

Maandag 11.00 uur start: 26 juni

2 lessen van 45 minuten boordevol leuke oefeningen om je hond mentaal uit te dagen.

Geschikt voor alle leeftijden.

Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden. De groepslessen zijn 2 weken achter elkaar op dezelfde dag en tijd. Mocht een les niet door kunnen gaan schuiven de lessen door. Het is niet mogelijk gemiste groepslessen op een ander moment in te halen.

 

Speuren/ werken met de neus

Basiscursus Speuren
Zaterdag 11.00 uur start: 22 juli
Vrijdag 15.00 uur start: 4 augustus

 

Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden. 

De cursus bestaat uit 4 lessen van 45 minuten.

 

Kind & Hond

Tijdens de vakantieperiodes hebben we regelmatige leuke activiteiten voor kinderen en hun hond.

Themacursussen

Dreamschool Gedragcursus

Maandag 18.00 uur start: 5 juni *VOL*
Dinsdag 08.30 uur start: 4 juli

Valt je hond aan de lijn uit naar andere honden? Is je hond tijdens een wandeling met alles in zijn omgeving bezig, behalve met jou? Of vertoont je hond ander ongewenst gedrag? Dan is het extra belangrijk om te trainen. En dat is in standaard cursusgroepen niet altijd mogelijk. Daarom hebben we de ‘dreamschool-cursus’!

De dreamschool-cursus is een unieke cursus op maat:

  • Je krijgt 4 praktijklessen in een groep. De groep bestaat dus uit allemaal honden die wat ‘special care’ nodig hebben. De eerste les is erop gericht om te achterhalen waar de leerdoelen zitten. In de andere 3 lessen wordt onder andere getraind op gehoorzaamheid, impuls controle, concentratie en lichaamsbesef.
  • Je volgt een interactieve theorie-avond ‘Wat vertelt mijn hond?’ met veel, heel veel beeldmateriaal (ook van beeldmateriaal uit de eerste praktijkles, onder andere van je eigen hond), het ombuigen van gedrag, het goed begeleiden en trainen van je hond etc. Tijdens deze avond leer je echt van alles over hondentaal en hondengedrag. (1,5 a 2 uur).
  • Je krijgt een privéles bij de gedragstherapeut (wordt in overleg ingepland): om puntjes op de i te zetten of om specifieke aandachtspunten te trainen.
  • Je kunt, gedurende de cursus, met trainingsvragen terecht bij de gedragstherapeut.

 

Lesdagen groepstraining, dinsdag: 4 juli, 18 juli, 25 juli, 4  augustus
Interactieve theorieles: Dinsdag 11 juli om 08.30 uur
Privéles: wordt in overleg ingepland

 

Recalltraining (hierkomen)

 

Één van de belangrijkste oefeningen om je hond los te kunnen laten lopen is het “hierkomen”, de recall. Vaak is dit ook een van de moeilijkste oefeningen. In deze cursus van 3 lessen van 45 minuten gaan we volop aan de slag met de perfecte recall. Met leuke en uitdagende oefeningen gaan we het hierkomen (weer) een feestje maken en helpen we jullie te trainen voor de perfect recall!

Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden. 

 

Wandelen zonder trekken

Maandag 10.00 uur start: 26 juni

Lekker ontspannen wandelen aan de lijn. In deze cursus van 3 lessen van 45 minuten gaan we volop aan de slag met het “Wandelen zonder trekken” Met leuke en uitdagende oefeningen helpen we jullie te trainen naar relaxte wandelingen.

Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden

 

Online

Vuurwerk en Geluiden Training

Vuurwerk en Geluidtraining

We gaan weer richting het einde van het jaar, december komt steeds dichterbij.  Een maand vol feestelijkheden, maar ook een maand vol geluiden met als ultiem geluidsevenement Oud & Nieuw. Voor veel honden is dit een moeilijke periode. Zeker voor honden die al vuurwerk en/of geluidsangst hebben. Wil je je maatje helpen, of wil je ervoor zorgen dat je pup zonder vuurwerkangst blijft, dan is deze training voor jullie. Een uitgebreid online lesgedeelte met een stappenplan voor geluidtraining, heel veel tips, informatie over ondersteuning dmv massage, medicatie en/of natuurlijke ondersteuning, theorie en filmpjes, allemaal gericht op het ondersteunen van je hond, verbeteren of voorkomen van de vuurwerk- en geluidsangst van je hond. Let op: begin op tijd met trainen.

Het online gedeelte blijft 4 maanden beschikbaar.

Naast de onlinetraining is er in samenwerking met Dogs in Shape ook praktijkondersteuning mogelijk, dit kun je terugvinden in de onlinetraining.