Cursusaanbod & Agenda

Gehoorzaamheid

Puppycursus

Zondag 09.00 uur start: 23 juni *VOL*
Zondag 11.00 uur start: 7 juli
Zondag 11.00 uur start: 18 augustus
Zaterdag 10.00 uur start: 7 september
Zondag 11.00 uur start: 29 september
Zaterdag 09.00 uur start: 12 oktober
Zondag 09.00 uur start: 27 oktober
Zaterdag 12.00 uur start: 9 november 

Onze puppycursus bestaat uit een heel groot praktisch gedeelte. Tijdens de praktijklessen komen alle oefeningen aan de orde. En daarnaast heb je gedurende 4 maanden toegang tot ons super uitgebreide online-programma.  In woord en beeld (met heel veel beeldmateriaal) word je begeleid in het trainen van je hond. Je kunt op deze manier niet alleen de oefeningen en uitbreidingen hiervan uit de praktijklessen extra oefenen, je krijgt daarnaast heel veel extra oefeningen zoals zoekspelletjes en andere samenwerkingsoefeningen.

Ook krijg je volop adviezen voor dagelijkse zaken waar je met een pup tegenaan kunt lopen: bijtgedrag, zindelijkheidstraining, benchtraining en ga zo maar door.

Zowel tijdens de praktijklessen, maar ook tussen lessen door kun je uiteraard bij je instructeur terecht.  Deze cursus is geschikt voor pups en jonge honden tot de leeftijd van ongeveer 7 maanden (oudere honden in overleg met de instructeur). Lees hier meer over de cursus.

 

Gehoorzaamheid I

Zondag 10.00 uur start: 21 juli
Zaterdag 11.00 uur start: 7 september
Zondag 09.00 uur start: 15 september
Zondag 10.00 uur start: 13 oktober
Zaterdag 10.00 uur start 2 november

 

 

Samenwerking, gehoorzaamheid, plezier en intensieve begeleiding bij de opvoeding en het gedrag van je hond. Praktijklessen in kleine groepjes en thuis op je gemak alle oefeningen in woord en beeld herhalen via de online ondersteuning. In de Gehoorzaamheid I wordt verder gegaan met de aangeleerde oefeningen uit de puppycursus. We gaan “de puntjes op de i” zetten en daarnaast nieuwe oefeningen aanleren. Door op een positieve manier samen te werken met de baas met leuke, nieuwe uitdagingen, wordt de band tussen baas en hond verder versterkt. Lees hier meer over de cursus.
Deze cursus is alleen toegankelijk voor cursisten die bij de HIS een Puppycursus of Basis Gehoorzaamheid hebben of via de optie instroom-cursist.

 

Gehoorzaamheid II

Zondag 10.00 uur start: 1 september
Zaterdag 11.00 uur start: 26 oktober
Zondag 10.00 uur start: 24 november

Samenwerking, gehoorzaamheid, plezier en intensieve begeleiding bij de opvoeding en het gedrag van je hond. Praktijklessen in kleine groepjes. Veel baasjes en honden hebben plezier om samen te trainen en dan is deze cursus de aangewezen weg om de gehoorzaamheid verder te optimaliseren. Veel gevarieerde oefeningen, waardoor het voor baas en hond nooit saai wordt! Lees hier meer over de cursus.Deze cursus is alleen toegankelijk voor cursisten die bij de HIS een  Gehoorzaamheid I hebben gevolgd.

 

HIS VIP

Speciaal voor cursisten die lekker willen blijven trainen of het trainen weer op willen pakken, maar niet elke week kunnen, hebben we de HIS VIP 10-rittenkaart. Je krijgt 10 codes die een half jaar geldig zijn, deze kun je gebruiken om trainingsmomenten te boeken als het jou uitkomt op woensdag- en zaterdagochtend . Naast de trainingen kun je de codes ook gebruiken voor leuke workshops en lezingen en als HIS VIP krijg je altijd als eerste de kans om hiervoor in te schrijven. Deze trainingen zijn toegangkelijk voor cursisten die bij ons de Gehoorzaamheid II hebben afgerond. Stuur ons een mailtje om in te kunnen loggen op de speciale HIS VIP pagina.

 

Sport en Fun

Combicursus

 

 

De combicursussen bestaan uit 5 wekelijkse lessen van 45 minuten met elk een eigen thema. Gemiste groepslessen kunnen niet individueel ingehaald worden. Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden.

Combicursus

Les Ossie: Hoopers
Les Gwindi: Balans
Les Diwa: Detectie
Les Macy: Speuren
Les James: Parcours

 

Combicursus 2.0

Zondag 13.00 uur start: 1 september
Les 1 Ossie: Treibball
Les 2 Gwindi: Verkeersplein
Les 3 Coco: Behendigheid Parcours
Les 4 Diwa: Tricks & Trucs
Les 5 Macy: Snuffelbos

 

Speuren/ werken met de neus

Mini cursus Speuren 3 lessen van 45 minuten
Deze minicursus is een kennismaking met de basisprincipes van het speuren.

 

Neuswerk
In deze actieve superleuke cursus staat de neus van de hond centraal. Je leert hoe je met leuke en gevarieerde oefeningen aan de slag kunt met jouw speurneus! Een mix van elementen vanuit het speuren en de detectie komen voorbij en heel veel leuke oefeningen om ook thuis mee aan de slag te gaan en jouw hond mentaal uit te dagen door de neus te gebruiken.

Zondag 12.00 uur start: 6 oktober

Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden. 

 

 

 

Sportieve Gehoorzaamheid Jacht

Sportieve Gehoorzaamheid variant Jacht

Zondag 13.00 uur start: 6 oktober

In onze Sportieve gehoorzaamheidscursussen komt een specifieke tak van sport en gehoorzaamheidstraining op een speelse manier samen. Bij de jachtvariant werken we aan impulscontrole, dirigeren, handsignalen en, natuurlijk, apporteren. Het is geen officiële jachttraining, maar getraind wordt op de onderdelen die bij jachttraining centraal staan. De cursus bestaat uit 5 wekelijkse lessen van 45 minuten. Hou altijd rekening met 1 a 2 weken uitloop.

Sportieve Gehoorzaamheid variant Combi

Zondag 12.00 uur start: 1 september

In onze Sportieve gehoorzaamheidscursussen komt een specifieke tak van sport en gehoorzaamheidstraining op een speelse manier samen.

In de combi variant maak je kennis met gehoorzaamheidscommando’s uit verschillende sporten zoals het schapen drijven, jacht, canicross etc. Honden van alle leeftijden kunnen meedoen met de trainingen.

 

Lezingen

Wat vertelt mijn hond

 

‘Wat vertelt mijn hond?’ is een interactieve theorie-middag of avond, met veel, heel veel beeldmateriaal. Onder andere van je eigen hond. Tijdens deze lezing/workshop leer je van alles over hondentaal en hondengedrag.
Avonden zouden we kunnen vertellen over hondengedrag en hondentaal. Maar deze avond is niet alleen aanhoren. Aan de hand van beeldmateriaal gaan we bespreken wat honden ons vertellen. Het beeldmateriaal bestaat uit foto’s en filmpjes. En iedere deelnemer mag beeldmateriaal aanleveren om te bespreken. Je hebt dus zelf in de hand wat je graag besproken wilt hebben.
Deze avond is zonder honden en wordt gegeven in de praktijk van Dogs in Shape. De praktijk van Dogs in Shape is aan de Ambachtsring te Heemskerk. De ingang van de praktijk is schuin tegenover nummer 34-36, zwart hek met oranje bord. 
Wedden dat je na deze lezing/workshop je hond veel meer ‘ziet vertellen’!

 

Overprikkeling, wat is het en wat kun je er aan doen?”

Overprikkeling is één van de meest gehoorde woorden van de afgelopen jaren bij het opvoeden van honden. Maar hoe herken je overprikkeling? Wat is het en wat kun je eraan doen? Heb je een hond die snel overprikkeld raakt? Of wil je meer informatie over dit actuele onderwerp? Meld je dan snel aan voor de theoriemiddag of avond!
Deze lezing is zonder honden en wordt gegeven in de praktijk van Dogs in Shape. De praktijk van Dogs in Shape is aan de Ambachtsring te Heemskerk. De ingang van de praktijk is schuin tegenover nummer 34-36, zwart hek met oranje bord. 

 

Online

Vuurwerk en Geluiden Training

Vuurwerk en Geluidtraining

We gaan weer richting het einde van het jaar, december komt steeds dichterbij.  Een maand vol feestelijkheden, maar ook een maand vol geluiden met als ultiem geluidsevenement Oud & Nieuw. Voor veel honden is dit een moeilijke periode. Zeker voor honden die al vuurwerk en/of geluidsangst hebben. Wil je je maatje helpen, of wil je ervoor zorgen dat je pup zonder vuurwerkangst blijft, dan is deze training voor jullie. Een uitgebreid online lesgedeelte met een stappenplan voor geluidtraining, heel veel tips, informatie over ondersteuning dmv massage, medicatie en/of natuurlijke ondersteuning, theorie en filmpjes, allemaal gericht op het ondersteunen van je hond, verbeteren of voorkomen van de vuurwerk- en geluidsangst van je hond. Let op: begin op tijd met trainen.

Het online gedeelte blijft 4 maanden beschikbaar.

Naast de onlinetraining is er in samenwerking met Dogs in Shape ook praktijkondersteuning mogelijk, dit kun je terugvinden in de onlinetraining.