Cursusaanbod & Agenda

Gehoorzaamheid

Puppycursus

Woensdag 09.00 uur start: 6 december*VOL*
Zaterdag 10.00 uur start: 6 januari
Zondag 09.00 uur start: 7 januari
Zondag 11.00 uur start: 7 januari*VOL*
Woensdag 09.00 uur start: 24 januari
Zondag 11.00 uur start: 18 februari

Onze puppycursus bestaat uit een heel groot praktisch gedeelte. Tijdens de praktijklessen komen alle oefeningen aan de orde. En daarnaast heb je gedurende 4 maanden toegang tot ons super uitgebreide online-programma.  In woord en beeld (met heel veel beeldmateriaal) word je begeleid in het trainen van je hond. Je kunt op deze manier niet alleen de oefeningen en uitbreidingen hiervan uit de praktijklessen extra oefenen, je krijgt daarnaast heel veel extra oefeningen zoals zoekspelletjes en andere samenwerkingsoefeningen.

Ook krijg je volop adviezen voor dagelijkse zaken waar je met een pup tegenaan kunt lopen: bijtgedrag, zindelijkheidstraining, benchtraining en ga zo maar door.

Zowel tijdens de praktijklessen, maar ook tussen lessen door kun je uiteraard bij je instructeur terecht.  Deze cursus is geschikt voor pups tot de leeftijd van ongeveer 5 maanden (oudere honden eventueel in overleg met de instructeur). Lees hier meer over de cursus.

 

Basis Gehoorzaamheid

 

Woensdag 10.00 uur start: 24 januari

Deze cursus is speciaal voor geadopteerde honden (zowel uit het asiel als uit het buitenland) en voor jonge honden die nog geen puppycursus bij ons hebben gevolgd of als opfriscursus. In deze cursus wordt een goede basis gelegd op het gebied van gehoorzaamheid en samenwerking.
Een goede basis is heel belangrijk. En juist bij honden die de echte puppyleeftijd zijn ontgroeid, is het belangrijk om een goede start te maken met de training. Vanuit een goede band en wederzijds vertrouwen worden vele basis gehoorzaamheidsoefeningen getraind. Denk hierbij aan wandelen zonder trekken, zit, af, staan, samenwerking, beheersoefeningen enzovoorts.  Lees hier meer over de cursus.

 

Gehoorzaamheid I

Zondag 10.00 uur start: 3 december
Woensdag 10.00 uur start: 6 december

Samenwerking, gehoorzaamheid, plezier en intensieve begeleiding bij de opvoeding en het gedrag van je hond. Praktijklessen in kleine groepjes en thuis op je gemak alle oefeningen in woord en beeld herhalen via de online ondersteuning. In de Gehoorzaamheid I wordt verder gegaan met de aangeleerde oefeningen uit de puppycursus. We gaan “de puntjes op de i” zetten en daarnaast nieuwe oefeningen aanleren. Door op een positieve manier samen te werken met de baas met leuke, nieuwe uitdagingen, wordt de band tussen baas en hond verder versterkt. Lees hier meer over de cursus.
Deze cursus is alleen toegankelijk voor cursisten die bij de HIS een Puppycursus of Basis Gehoorzaamheid hebben gevolgd of na een intake-les.

 

Gehoorzaamheid II

Zondag 11.00 uur start: 12 november

Samenwerking, gehoorzaamheid, plezier en intensieve begeleiding bij de opvoeding en het gedrag van je hond. Praktijklessen in kleine groepjes. Veel baasjes en honden hebben plezier om samen te trainen en dan is deze cursus de aangewezen weg om de gehoorzaamheid verder te optimaliseren. Veel gevarieerde oefeningen, waardoor het voor baas en hond nooit saai wordt! Lees hier meer over de cursus.Deze cursus is alleen toegankelijk voor cursisten die bij de HIS een Puppycursus of Basis Gehoorzaamheid hebben gevolgd of na een intake-les.

 

HIS VIP

Speciaal voor cursisten die lekker willen blijven trainen of het trainen weer op willen pakken, maar niet elke week kunnen, hebben we de HIS VIP 10-rittenkaart. Je krijgt 10 codes die een half jaar geldig zijn, deze kun je gebruiken om trainingsmomenten te boeken als het jou uitkomt op woensdag- en zaterdagochtend . Naast de trainingen kun je de codes ook gebruiken voor leuke workshops en lezingen en als HIS VIP krijg je altijd als eerste de kans om hiervoor in te schrijven. Deze trainingen zijn toegangkelijk voor cursisten die bij ons de Gehoorzaamheid II hebben afgerond. Stuur ons een mailtje om in te kunnen loggen op de speciale HIS VIP pagina.

 

Sport en Fun

Speuren/ werken met de neus

Basiscursus Speuren

De basispricipes van het speuren. we werken in kleine groepjes en gaan werken aan korte spoortjes, verloren voorwerpen, lijnhandeling etc.

Neuswerk

In deze actieve superleuke cursus staat de neus van de hond centraal. Je leert hoe je met leuke en gevarieerde oefeningen aan de slag kunt met jouw speurneus! Een mix van elementen vanuit het speuren en de detectie komen voorbij en heel veel leuke oefeningen om ook thuis mee aan de slag te gaan en jouw hond mentaal uit te dagen door de neus te gebruiken.

Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden. 

 

De cursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten.

 

Sportieve Gehoorzaamheid Jacht

Sportieve Gehoorzaamheid Jacht

In onze Sportieve gehoorzaamheidscursussen komt een specifieke tak van sport en gehoorzaamheidstraining op een speelse manier samen. Bij de jachtvariant werken we aan impulscontrole, dirigeren, handsignalen en, natuurlijk, apporteren. Het is geen officiële jachttraining, maar getraind wordt op de onderdelen die bij jachttraining centraal staan. De cursus bestaat uit 5 wekelijkse lessen van 45 minuten. Hou altijd rekening met 1 a 2 weken uitloop.

Canine Freestyle (Dogdance)

Gehoorzaamheid met een twist! Canine Freestyle ook wel Dogdance genoemd is niet zomaar een beetje “dansen” met de hond, maar topsport. We gaan aan de slag met verschillende oefeningen, het opbouwen van een routine en de samenwerking tussen baas en hond.

Combicursus

 Zondag 11.00 uur start: 19 november

De combicursussen bestaan uit 5 wekelijkse lessen van 45 minuten met elk een eigen thema. Gemiste groepslessen kunnen niet individueel ingehaald worden. Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden.

Les 1 Ossie: Hoopers
Les 2 Gwindi: Balans
Les 4 Diwa: Detectie
Les 5 Macy: Speuren
Les 6 James: Parcours

 

 

Hoopers

Basiscursus Hoopers

Hoopers of hooperen is het sturen van je hond over een parcours dat bestaat uit o.a. hoops, tunnels en tonnen. Zelf sta je op 1 plek, het is dus de kunst om op afstand te leren aansturen. Deze sport is geschikt voor verschillende leeftijden. In de basiscursus gaan we een begin maken met de commando’s, kennismaken met de materialen en een begin maken met het trainen op afstand.

Deze cursus bestaat uit 5 wekelijkse lessen van 45 minuten. Gemiste groepslessen kunnen niet individueel ingehaald worden. Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden.

Treibball

Basiscursus Treibball

 

Maak tijdens de basiscursus kennis met deze leuke en relatief jonge tak van hondensport. Treibball is niet zomaar een beetje spelen met ballen. Je werkt er naartoe dat de hond op jouw aanwijzingen de ballen 1 voor 1 op volgorde binnen brengt, op afstand van bal naar bal kan verplaatsen, het omzeilen van obstakels met de bal en als ultiem doel de bal bij je brengen. Het draait om balbeheersing en samenwerking. Lijkt het je leuk om kennis te maken met de basis van deze sport, schrijf je dan nu in voor de basiscursus!

Deze cursus bestaat uit 5 wekelijkse lessen van 45 minuten. Gemiste groepslessen kunnen niet individueel ingehaald worden. Onze groepscursussen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar  mensen en andere honden.

Kind & Hond Parcours

 

Speciaal voor kinderen en hun hondenmaatje hebben we tijdens de vakantie het Kind en Hond parcours. De kinderen gaan samen met hun hond trainen met o.a. de slalom, sprongetje, de plank, balansoefeningen. De les duurt 45 minuten. Omdat ze zelf aan de slag gaan met de hond, is het belangrijk dat de kinderen de hond kunnen houden. Onze groepslessen zijn alleen toegankelijk voor honden die geen agressie vertonen naar andere honden en mensen. 

Themacursussen

Dreamschool Gedragcursus

 

Valt je hond aan de lijn uit naar andere honden? Is je hond tijdens een wandeling met alles in zijn omgeving bezig, behalve met jou? Of vertoont je hond ander ongewenst gedrag? Dan is het extra belangrijk om te trainen. En dat is in standaard cursusgroepen niet altijd mogelijk. Daarom hebben we de ‘dreamschool-cursus’!

De dreamschool-cursus is een unieke cursus op maat:

  • Je krijgt 4 praktijklessen in een groep. De groep bestaat dus uit allemaal honden die wat ‘special care’ nodig hebben. De eerste les is erop gericht om te achterhalen waar de leerdoelen zitten. In de andere 3 lessen wordt onder andere getraind op gehoorzaamheid, impuls controle, concentratie en lichaamsbesef.
  • Je volgt een interactieve theorie-avond ‘Wat vertelt mijn hond?’ met veel, heel veel beeldmateriaal (ook van beeldmateriaal uit de eerste praktijkles, onder andere van je eigen hond), het ombuigen van gedrag, het goed begeleiden en trainen van je hond etc. Tijdens deze avond leer je echt van alles over hondentaal en hondengedrag. (1,5 a 2 uur).
  • Je krijgt een privéles bij de gedragstherapeut (wordt in overleg ingepland): om puntjes op de i te zetten of om specifieke aandachtspunten te trainen.
  • Je kunt, gedurende de cursus, met trainingsvragen terecht bij de gedragstherapeut.

 

Lesdagen groepstraining: 
Interactieve theorieles:
Privéles: wordt in overleg ingepland

 

Massage van je eigen hond

 

3 lessen van een uur.

 

Wil jij je hond met massage ondersteunen? Zodat je je hond kunt helpen beter te ontspannen en milde pijntjes kunt verhelpen? Tijdens onze minicursus ‘Massage van je eigen hond’ leer je meerdere massage technieken en krijg je tips hoe je jouw hond het beste kunt helpen.

We werken in een klein groepje van 3 cursisten en hun hond. De lessen worden gegeven in de praktijkruimte van Dogs in Shape. De praktijk van Dogs in Shape is aan de Ambachtsring te Heemskerk. De ingang van de praktijk is schuin tegenover nummer 34-36, zwart hek met oranje bord.

Lezingen

Wat vertelt mijn hond

 

‘Wat vertelt mijn hond?’ is een interactieve theorie-middag of avond, met veel, heel veel beeldmateriaal. Onder andere van je eigen hond. Tijdens deze lezing/workshop leer je van alles over hondentaal en hondengedrag.
Avonden zouden we kunnen vertellen over hondengedrag en hondentaal. Maar deze avond is niet alleen aanhoren. Aan de hand van beeldmateriaal gaan we bespreken wat honden ons vertellen. Het beeldmateriaal bestaat uit foto’s en filmpjes. En iedere deelnemer mag beeldmateriaal aanleveren om te bespreken. Je hebt dus zelf in de hand wat je graag besproken wilt hebben.
Deze avond is zonder honden en wordt gegeven in de praktijk van Dogs in Shape. De praktijk van Dogs in Shape is aan de Ambachtsring te Heemskerk. De ingang van de praktijk is schuin tegenover nummer 34-36, zwart hek met oranje bord. 
Wedden dat je na deze lezing/workshop je hond veel meer ‘ziet vertellen’!

 

Overprikkeling, wat is het en wat kun je er aan doen?”

Overprikkeling is één van de meest gehoorde woorden van de afgelopen jaren bij het opvoeden van honden. Maar hoe herken je overprikkeling? Wat is het en wat kun je eraan doen? Heb je een hond die snel overprikkeld raakt? Of wil je meer informatie over dit actuele onderwerp? Meld je dan snel aan voor de theoriemiddag of avond!
Deze lezing is zonder honden en wordt gegeven in de praktijk van Dogs in Shape. De praktijk van Dogs in Shape is aan de Ambachtsring te Heemskerk. De ingang van de praktijk is schuin tegenover nummer 34-36, zwart hek met oranje bord. 

 

Online

Vuurwerk en Geluiden Training

Vuurwerk en Geluidtraining

We gaan weer richting het einde van het jaar, december komt steeds dichterbij.  Een maand vol feestelijkheden, maar ook een maand vol geluiden met als ultiem geluidsevenement Oud & Nieuw. Voor veel honden is dit een moeilijke periode. Zeker voor honden die al vuurwerk en/of geluidsangst hebben. Wil je je maatje helpen, of wil je ervoor zorgen dat je pup zonder vuurwerkangst blijft, dan is deze training voor jullie. Een uitgebreid online lesgedeelte met een stappenplan voor geluidtraining, heel veel tips, informatie over ondersteuning dmv massage, medicatie en/of natuurlijke ondersteuning, theorie en filmpjes, allemaal gericht op het ondersteunen van je hond, verbeteren of voorkomen van de vuurwerk- en geluidsangst van je hond. Let op: begin op tijd met trainen.

Het online gedeelte blijft 4 maanden beschikbaar.

Naast de onlinetraining is er in samenwerking met Dogs in Shape ook praktijkondersteuning mogelijk, dit kun je terugvinden in de onlinetraining.